ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού 20/11: Παράσταση του Πολυπολιτισμικού Θιάσου ΑΝΑΣΑ «Ένα Καραβάνι Χωρίς Σύνορα» μαζί με τα παιδιά του 117ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών
Αυτήν την Παρασκευή 20/11/2015, Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, και ώρα 6 μμ, στο 117ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (διεύθυνση: Μάχης Αναλάτου 70, Νέος Κόσμος) θα παρουσιαστεί η παράσταση του Πολυπολιτισμικού Θιάσου ΑΝΑΣΑ «Ένα Καραβάνι Χωρίς Σύνορα» μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες της τετάρτης, πέμπτης και έκτης τάξης του σχολείου.
Η 20η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού από τις 20 Νοεμβρίου 1989 όταν η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε ομόφωνα τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Η Σύμβαση αυτή είναι ο πρώτος παγκόσμιος νομικά δεσμευτικός κώδικας για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν.
Πρόγραμμα:
- Καλωσόρισμα από την Γιούλη Τομπουλίδου, Διευθύντρια του σχολείου
- Χαιρετισμός από τον Μιχάλη Αφολάνιο, συντονιστή του προγράμματος και του Πολιτιστικού Κέντρου ANASA
- Θεατρική παράσταση «Ένα Καραβάνι Χωρίς Σύνορα»
Η παράσταση αυτή αποτελεί θεατρική διαδραστική υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες «Ειρήνη» – Η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα (www.unhcr.gr/ekpaideysi/ekpaideytiko-yliko/eirini.html). Η Ειρήνη είναι ένα μικρό κορίτσι, το οποίο, βλέποντας τις φλόγες να πέφτουν από τον ουρανό, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της. Στην αρχή βιώνει την ανασφάλεια και την απόρριψη περνώντας από το χωριό, το δάσος, τη χώρα των Πετροφάγων, τη χώρα με τις Μεταξωτές Ουρές, τη χώρα των Μουτζουρωμένων Κορακιών, τη χώρα των Αχόρταγων, τις παράγκες των φτωχών ανθρώπων. Τελικά η μικρή Ειρήνη βρίσκει προστασία, αγάπη και ζεστασιά στο πιο απίθανο μέρος, σε ένα τεράστιο δέντρο όπου ζει η οικογένεια του Καλόκαρδου.
Το έργο «Πολυπολιτισμικός θίασος ΑΝΑΣΑ: Ένα Καραβάνι Χωρίς Σύνορα» που υλοποιεί το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικάνικης Τέχνης και Πολιτισμών ANASA (www.anasa.org.gr/caravan) χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» (www.weareallcitizens.gr), το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη (www.bodossaki.gr). Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Επόμενοι σταθμοί του Καραβανιού Χωρίς Σύνορα:
- 25-27 Νοεμβρίου 2015: Λέσβος
- 30 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου 2015: Χίος
- 9-11 Δεκεμβρίου 2015: Κως
- 16-18 Δεκεμβρίου 2015: Σάμος
- 21-23 Δεκεμβρίου 2015: Αθήνα
- 13-15 Ιανουαρίου 2016: Ρόδος
- 20-22 Ιανουαρίου 2016: Χαλάνδρι
- 27-29 Ιανουαρίου 2016: Έβρος
Επικοινωνία: Μιχάλης Αφολάνιο, συντονιστής του έργου και του Πολιτιστικού Κέντρου ANASA, e-mail: info@anasa.org.gr, τηλέφωνο: 6932382313.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ: www.anasa.org.gr/caravan
***********************************
Το πολιτιστικό Κέντρο ANASA είναι μια Μη Κερδοσκοπική και Μη-Κυβερνητική Οργάνωση που εργάζεται για την εξάλειψη του ρατσισμού, του αποκλεισμού και των διακρίσεων, την προώθηση της πολυπολιτισμικότητας και του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των λαών, και την ενδυνάμωση και ένταξη, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού, των νέων Αφρικανικής κυρίως καταγωγής που είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα, είτε ήρθαν ως πρόσφυγες ή μετανάστες.
Η λέξη “anasa” στα σουαχίλι σημαίνει “χαρά της ζωής”, κι αυτή την χαρά της ζωής προσφέρει το Πολιτιστικό Κέντρο ANASA από το 2010 προωθώντας τις αφρικάνικες τέχνες (μουσική, χορός, τραγούδι, λογοτεχνία, αφήγηση, θέατρο, ζωγραφική και γαστρονομία) και υλοποιώντας παιδαγωγικά προγράμματα και δράσεις αλληλεγγύης.
Διεύθυνση: Πλαταιών και Σφακτηρίας 24, Κεραμεικός, Τηλέφωνο: 6932382313, E–mail: info@anasa.org.gr
Ιστοσελίδα: www.anasa.org.gr Σελίδα Facebook: www.facebook.com/anasaculturalcenter
Φωτογραφίες από την παράσταση:
Χαιρετισμός από την Γιούλη Τομπουλίδου, Διευθύντρια του σχολείου:
Χαιρετισμός από τον Μιχάλη Αφολάνιο, συντονιστή του προγράμματος και του Πολιτιστικού Κέντρου ANASA: