WEST AFRICAN DANCE Workshop με τις Ευγενία Ευαγγελοπούλου (Dance), Έφη Γκαραγκάνη (Djun Djun) & τον Μichael Afolayan (Djembe)
OPEN CLASS το Σάββατο 27.01.18 στις 17:30-19:00
WORKSHOP
Διήμερο Φεβρουαρίου: 03.02 & 04.02.18 (12:30-14:30)
Διήμερο Μαρτίου: 10.03 & 11.03.18 (12:30-14:30)
Διήμερο Απριλίου: 28.04. & 29.04.18 (12:30-14:30)
Μαΐος: 19.05.18 (11:30-14:30)
Η γνωριμία μας με την αφρικάνικη κουλτούρα πριν από χρόνια -μέσω της μουσικής και του χορού- μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή και από τότε δε σταματάει να μας συγκινεί, να μας εκπλήσσει, αλλά και να μας προσφέρει όμορφες στιγμές.
Η ιδέα αυτού το workshop προέκυψε από την αγάπη μας αυτή και τη λαχτάρα μας να μοιραστούμε την αληθινή χαρά και το καθαρό συναίσθημα που προσφέρουν o αφρικάνικος χορός και η μουσική, τόσο με ομοιοπαθείς όσο και με «μη μυημένους». Βασικός μας στόχος είναι να βιώσουν οι συμμετέχοντες την ελευθερία έκφρασης, την επικοινωνία με τους μουσικούς και τους άλλους χορευτές, την επαφή με το σώμα και τις αισθήσεις και τη χαρούμενη και παιχνιδιάρικη διάθεση που επιτυγχάνεται.
Οι παραδοσιακοί αφρικάνικοι χοροί εκφράζουν τη ζωή της κοινότητας, είναι ομαδικοί, με συμβολισμούς από την καθημερινότητα. Οι αφρικάνικοι ρυθμοί χαρακτηρίζονται από το στοιχείο του αρχέγονου που ενυπάρχει σε όλους και έχουν τη δύναμη να απελευθερώνουν, να συνδέουν και να εκτονώνουν εντάσεις. Σε συνδυασμό, συνοδεύουν τους ανθρώπους σε διάφορα σημαντικά γεγονότα της ζωής τους και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό.
Το workshop απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις ηλικίες, ενώ δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία στο χορό ή την κίνηση γενικότερα.
Περιλαμβάνει ζέσταμα, παράδοση χορογραφίας και τραγουδιού με τη συνοδεία αφρικάνικων κρουστών (djembe, dοundoun) και αποθεραπεία με μελωδικά αφρικάνικα όργανα, όπως την αφρικάνικη άρπα (n’goni) και την kalimba.
Το workshop θα διεξαχθεί σε 3 διήμερα (Σαββατοκύριακα) διάρκειας 2 2ωρων έκαστο, από Φεβρουάριο έως και Απρίλιο. Κάθε διήμερο θα παραδίδεται ένας χορός με το αντίστοιχο τραγούδι, ενώ ο κύκλος θα ολοκληρωθεί το Μάιο με μία
ημέρα επανάληψης και των 3 χορών.
Βιογραφικό
Η Ευγενία Ευαγγελοπούλου ασχολείται με τον αφρικάνικο χορό από τη Δυτική Αφρική (Μάλι, Γουινέα) τα τελευταία 10 χρόνια. Ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα χορού με τη Δάφνη Ασημακοπούλου το 2007. Το 2012 παρακολούθησε μαθήματα χορού με την Άννα Καραμήτσου, ενώ από το 2014 διδάχθηκε χορό από την Κατερίνα Καρατζή, τον Dauda Conteh και τη Σίσσυ Πιντέλα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αφρικάνικου χορού με τους Lamine Keita, Norma Claire, Aminata Toure, Mamadou Dian Camara. Έχει λάβει μέρος σε πολλές παραστάσεις είτε για μαθητικές γιορτές ή για παρουσιάσεις (π.χ. Κ44, Αρχιτεκτονική, Θέατρο Δώρας Στράτου, λόφος του Στρέφη). Επίσης, έχει παρακολουθήσει μαθήματα Dοundoun Dance με τη Δάφνη Ασημακοπούλου κι έχει συμμετάσχει σε αντίστοιχες παραστάσεις.
Βιογραφικό
Η Έφη Γκαραγκάνη, από μικρή ηλικία ασχολείται με διάφορα μουσικά όργανα, κυρίως εμπειρικά, ως αυτοδίδακτη. Αρχικά, ασχολήθηκε με τα πλήκτρα και στη συνέχεια με την κιθάρα, στην οποία αργότερα παρακολούθησε μαθήματα σε Ωδείο μέχρι την Ά μέση βαθμίδα σπουδών. Η πρώτη επαφή με τα κρουστά ήταν μέσω της χοροθεραπείας μέσω της πρωτόγονης έκφρασης, το 2010, και τον Ιανουάριο του 2011 η γνωριμία της με τη Samba Reggae ως μέλος των Batala. To 2012 ξεκίνησε μαθήματα αφρικάνικου χορού και κρουστών. Έχει διδαχτεί αφρικάνικα κρουστά από τον Αντώνη Παπαδόπουλο και το Νίκο Πολυχρονίδη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αφρικάνικων κρουστών με το Maré Sanogo, τον Kassoum Diarra, το Harouna Dembele, το Sega Sidibe, τον Davide Torti, τον Daouda Diabate και τον Kalifa Kone. Έχει διδαχτεί αφρικάνικη άρπα (n’goni) από το Narayan Protin και τη Σίσσυ Πιντέλα και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Kassoum Diarra, τον Daouda Diabate και τον Kalifa Kone. Επίσης, έχει κάνει μαθήματα αφρικάνικου χορού με τη Δάφνη Ασημακοπούλου, την Άννα Καραμήτσου και την Κατερίνα Καρατζή και dοundoun dance με τη Δάφνη Ασημακοπούλου, καθώςεπίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τη Norma Claire, την Κατερίνα Καρατζή και τον Dauda Conteh. Από το Σεπτέμβριο του 2016 είναι μέλος του Brasilionico Groupo Percussivo (Samba reggae) που εδρεύει στη Χίο και έχει κάνει σεμινάρια με τον Giba Goncalves των Batala και το Memeu των Olodum.
Έχει διδαχτεί congas από το Στράτο Σαμιώτη, παραδοσιακά κρουστά από το Βαγγέλη Καρίπη και την Αρετή Μίγγου και τελευταία κάνει διάφορα κρουστά με το Σωκράτη Γαννιάρη. Επίσης, έχει υποστηρίξει μουσικά ομάδα χοροθεραπείας
και αφρικάνικου χορού. Το 2013 άρχισε να ασχολείται με την ελληνική παραδοσιακή μουσική και τα 2 τελευταία χρόνια παρακολουθεί μαθήματα ούτι με δάσκαλο το Χρίστο Τσιαμούλη. Από το 2012 έχει συμμετάσχει σε αρκετές μαθητικές παραστάσεις (κρουστά, n’goni, dοundoun dance, χορό –
Αρχιτεκτονική, Δώρα Στράτου, KooKoo Live Stage, κ.α.) και σε διάφορες μουσικές ομάδες. Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια μουσικής μέσω internet.
πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής:
e-mail: info@anasa.org.gr & inbox fb page Anasa Cultural Center
& eugeniaevangelopoulou@gmail.com & στα τηλέφωνα
697 88 94 799, 694 43 63 040
Συμμετοχές δεκτές για όλον τον κύκλο ή για μεμονωμένες μέρες. Oι θέσεις είναι περιορισμένες, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής